Házi praktikák

Sziget fesztiválosok piknekje, ahogy egy III. kerületi látta délután

Akik nem járnak a SZIGET fesztiválra koruk és egyéb okok miatt, azok a III. kerületi lakosok, ha tehetik nagy ívben elkerülik az arra vezető utakat. De ma éppen abba az irányba kellett mennem és meg is kellett állnom az Auchan-ba vásárolni. Aki nem ismeri azt a környéket, annak hozzáteszem, hogy a SZIGET bejáratához nagyon-nagyon közel eső boltról van szó. Az eddigi évek alatt az volt a benyomásom, hogy nem tudja ez az üzlet ezt az óriási beáramló külföldi tömeget ilyenkor kezelni, de ma teljesen el voltam ájulva.

Bementem a parkolóba, ahol a füves részeken ameddig a szem csak ellátott „sziget”-es fiatalok piknikeztek. Azaz bevásároltak egy csomó kaját és azt falatozták lazán, kisebb-nagyobb csoportokban. Az üzletben óriási angol nyelvű feliratok csalogatták a fiatalokat az ott sülő pizzához, szendvicshez és grillcsirkéhez. Bent középen pedig felállítottak egy információs pultot, ahol több nyelven beszélő fiatal lány adott útmutatást a szigetlakóknak, hogy milyen ennivalót, egyéb szükséges holmit melyik soron találhat meg.

Majdnem az összes pénztár nyitva volt, ilyet még nem láttam, hogy csak 2 pénztárban nem ült senki. Ennek eredményeként sor sem volt és minden nagyon rugalmasan működött (nem úgy mint évekkel ezelőtt). Nem messze tőlem az egyik pénztáros hátranézett és segítséget kért, hogy mondja meg valaki a vevőnek, hogy nincs elég pénz a bankkártyáján, és azonnal egy másik pénztáros és egy vevő is segítőkészen kezdte magyarázni a külföldi srácnak, hogy mi a helyzet, így hamar megoldódott ez a probléma is.

Nagyon sajnálom, hogy nem volt nálam a fényképezőgépem, mert csudijó képet lehetett volna készíteni, de így csak egy homályos képet sikerült a telefonommal készíteni, ami nem annyira adja át a piknikezők tömegét.

sziget-mellett-piknik-2