Házi praktikák

Őszi-téli hajápolási tippek

Igaz még nincs igazi tél, de a téli hideg időben nem csak testünket kell megvédeni a hidegtől, de hajunkra is érdemes odafigyelnünk. Nem kell feltétlenül drága hajvédő szereket vennünk, és pakolásokat tenni a hajra. Pár egyszerű módszerrel egészséges és csillogó hajat varázsolhatunk magunknak.  Igaz a házi módszerek macerásabbak, de akinek van rá ideje és türelme, az próbálja ki ezeket, használni fog.

teli_haj

Őszi, téi hajápolási tippek

Hetente egyszer érdemes szódabikarbónával  hajat mosnunk. Jótékony hatása, hogy jobb tartást biztosít és nem is száll utána a hajunk. Ehhez egy fél literes üveg, víz kell és fél zacskó szódabikarbóna kell (persze hosszabb a haj esetén, mindkét hozzávalóból többet kell használnunk). Keverjük össze a vizet és a szódabikarbónát és lassan öntsük a hajunkra, miközben masszírozzuk a fejbőrünkbe. Nem fog úgy habzani, mint a sampon, de nagyon jól leoldja a szennyeződéseket és a korpát a hajról.

Az ecetes öblítéstől fényes, élettel teli hajunk lesz. Hogyan kell csinálni? Fogj egy poharat, töltsd meg egy rész ecettel, két rész vízzel. Hajmosás után kell alkalmazni, még a vizes hajon. Hajolj a fürdőkád fölé és lassú mozdulatokkal önts a hajadra egy kicsit a keverékből. Vigyázz, hogy ne folyjon a szemedbe, mert csípni fog. Egyszerűbb megoldás, ha egy szórófejes üvegbe öntöd a keveréket és ráfújod a hajadra. Öblítést nem igényel, mivel ez maga az öblítés. Nem kell félni, nem lesz büdös la hajad csak fényes és egészségesebb. Megelőzi a korpásodást is, valamint könnyen fésülhető is lesz.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.