Házi praktikák

Milyen hajam legyen ma? Forgószél hajfonat

Ez egy bohókás frizura, amiben a fonások úgy örvénylenek, mint egy forgószél. Hátul a fejet számtalan hajfonat borítja. A bohókás forgószél jelleget az adja meg, hogy minden fonatból kihúzunk néhány tincset.

forgoszel-1k

  1. Mossuk meg és szárítsuk egyenesre a hajat. Fogjuk össze a fejtetőn egy nagy hajcsipesszel. Húzzunk választékost a szemöldök külső vonalának magasságától indulva, a fej hátsó részén keresztül a másik szemöldök vonaláig. Az itt található hajat fogjuk össze hátul lófarokban.
  2. Készítsünk még négy ugyanekkora lófarkot hátul, pontosan egymás alatt.
  3. Kezdjük a fonást a legalsó lófarokkal.
  4. Minden második fonásnál húzzunk ki a fonatból egy vékony tincset. Ettől lesz a frizura szélfútta.
  5. Ugyanígy tegyünk a következő, a legalsó fölötti lófarokkal is.
  6. Alulról a harmadik lófaroknál osszuk ketté a hajat. Készítsünk szélfútta fonást mindkét részből. Ugyanezt ismételjük meg a maradék két lófaroknál is.

forgoszel-2k

7.Vegyük ki a hajcsipeszt a fejünk tetején található hajkötegből. Osszuk kétfelé a hajat első ás hátsó részre. A hátsó hajtinccsel kezdjük a fonást.

8. Minden második fonásnál húzzunk ki egy kis tincset a hajból, hogy szélfútta hatású fonást kapjunk.

9.Ismételjük meg ugyanezt az elöl lévő hajköteggel is. Először egyszerű fonást készítsünk, majd a szélfútta változattal folytassuk.

10.Tekerjük körbe az alsó fonást és rögzítsük a legfelső lófarok alatt.

11. Húzzuk körbe előre a hátsó fonást és rögzítsük a legfelső lófarok alatt.

12.Folytassuk a fonások előtekerését és letűzését. Mindig a tarkó felé haladjunk és minden egyes fonást az előtte lévő fonás alatt rögzítsünk. Így alakíthatjuk ki a szélfútta hatású megjelenést.

forgoszel-3k

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.