Házi praktikák

Cékla és sárgarépa lé készítése

Anyukám évek óta termeszt már céklát és állandóan tukmálja rám, hogy vigyek belőle, mert milyen egészséges és neki rengeteg van belőle. Ebben teljesen igaza van, de most nyár végén még annyira nem kívánjuk a céklasalátát…. Aztán eszembe jutott a csodaital a cékla+répa+almalé. A sárgarépa után a céklarépa a legkedveltebb gyógyító a zöldségek között, így együtt pedig igen szuper hatásai vannak. Kitűnő májtisztító, jó mensturációs zavarokra is, vízhajtó és méregtelenítő, immunerősítő, megelőzi a rákos sejtek kialakulását.

Céklalé sárgarépával

A gond az volt, hogy alma nem volt itthon, így beértem simán céklával és sárgarépával. Tényleg nagyon zamatos, friss italt sikerült belőle készíteni.

Ami nagyon fontos, hogy legyen az embernek gyümölcscentrifugája, mert anélkül igen nehéz lenne.

ceklale-keszites

Hozzávalók: cékla, sárgarépa kb. azonos mennyiségben és egy gyümölcscentrifuga (persze, ha van otthon alma, akkor azt is préseljünk hozzá, úgy még jobb).

Cékla és sárgarépa lé elkészítése:

Meghámozzuk a céklát és a sárgarépát is. A nagy céklát, mint nekem is volt apróbb darabokra vágjuk, hogy beleférjen a gyümölcscentrifuga nyílásásba. Ha megtisztítottuk, akkor jöhet is a centrifugálás. Arra mindenki figyeljen, hogy bármilyen erősnek is hiszi a gépét a cékla ezeken hamar kifog, majdnem nekem is sikerült túlpörgetnem a gyümölcscentrifugát.

Ha kipréseltünk már belőlük minden, akkor egybe öntjük, hűtőbe tesszük és egy-egy kis pohárral pár nap alatt elfogyasztjuk. Ezek után jön a gyümölcscentrifuga takarítása, ami szinten ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a cékla-répalé elkészítése, de ez ne akadályozzon meg bennünket abban, hogy friss tartósítószer és színezékmentes vitaminbombát készítsünk, mert megéri bajlódni vele 🙂

Egy kis érdekességet itt található a masszázsról angolul, érdemes elolvasni:

Are you looking for diving deeper into the world of massage? Probably the best way to start is to know the difference between the many types of massage techniques.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.